torsdag, juni 12, 2008

Hyperaktivitet

Vår Lillkille har vid två tillfällen provat att få medicin mot sin hyperaktivitet. Två gånger har det misslyckats då han fått såna biverkningar att vi fått avbryta.

När man läser artiklar om personer som får hjälp, eller när man talar med föräldrar som vittnar om hur medicineringen revolutionerat deras barns liv önskar jag att vår Lillkille också ska få hjälp.

Kanske, kanske en dag, men till dess är han ändå vår supersöte, men hyperaktive Lillkille.

3 kommentarer:

Mamsella sa...

Tråkigt att inte medicinen funkar för din lilla kille.
Min dotter är 16 år och fick diagnosen först i höstas.
Hon fick först prova STRATTERA som inte funkade alls. Sedan RITALIN som blev jättebra. Hon blev lugn och fokuserad. Det känns som medicinen är pusselbiten som fattats för att hon ska kunna få vara den hon är.
Lite biverkningar har hon;kalla händer och fötter, muntorrhet samt dålig aptit(måste man vara uppmärksam på). Men fördelarna är större. Ge inte upp hoppet att hitta medicin som funkar.

Elin i Björken sa...

Vi har testat både Strattera och Ritalina vid olika tillfällen.

Lillkillen fick såna biverkningar att vi fick avbryta dessa medicineringar.

Fiskolja funkar lite grann, men inte hela vägen. Det märks stor skillnad om han varit utan fiskolja några dagar mot när han ätit det regelbundet.

Mamsella sa...

Finns det inte andra mediciner? Har hört talas om Concerta.
Min dotter hade även sömnsvårigheter och har fått Melantoni. Fungerar bra. Hon har också sedan en månad provat ett bolltäcke som hon tycker är bra.