onsdag, maj 21, 2008

Kryp

Ända sedan våren anlände har jag varit lite nojig över katternas "gäster". Gästerna har varit loppor och fästingar som krypit runt i pälsen. Lopporna biter och dör sedan, för de lever på fåglar och igelkottar och inte på människor, men *huvva* vilken klåda man får av betten!

Nojigheten blir inte mindre av att speciellt katten Elvis vill ligga hos mig under täcket och sova. Utdragen och lång med så mycket pälskontakt som möjligt vill han ha med mig. Klart jag ligger och känner hur det liksom kryper och hoppar på mig, även om jag också tycker det är supermysigt med varm och gosig kattpäls mot magen.

I morse när jag låg vaken innan klockan ringde kände jag igen en sån där fantomkänsla att det kröp på benet. Jag har haft det så många gånger utan att det varit något att jag för det mesta försöker att strunta i det, men denna gång var det extra envist. Jag lyfte på täcket och såg en medelstor fästing krypa på mitt lår.

*gaaaah*

Det måste finnas bättre fästingmedel än Frontline till katt?

1 kommentar:

Anonym sa...

Här på ön har jag hört (veckans veterinär) att det skall finnas något medel som dessutom inte är giftig, som man kan använda i stället för Frontline. Den funkar inte på våra katter heller. Jag skall kolla vad den heter.