lördag, maj 17, 2008

Hemska tanke!

Ända sedan december har Föreningen Autism Uppsala tillsammans med närliggande lokala autism-föreningar arbetat för att Kolmården ska ordna en delfin-föreställning anpassad för autister.

Jag har tyckt att det varit helt fantastiskt roligt att lokalföreningarna lyckats och ser fram emot att åka till djurparken med småttingarna. Det har inte varit lätt att få Kolmårdens ledning att förstå att autister ofta är ljud och ljuskänsliga och att fyrverkerier och hög musik ofta inte ger den effekt för autister som man förväntar sig. Till slut förstod ledningen och man har anpassat så mycket det går. Delfinerna är trots att tränade att gå på ljud och ljus, så lite av dessa effekter finns kvar, men skönt att man tagit bort det som inte måste finnas kvar.

När vi kommer hela vägen till Kolmården måste vi också se resten av djuparken. Jag tror Lillkillen kommer att gilla isbjörnarna (för de leker i vatten och Lillkillen älskar vattenlek) och Lillasysters favorit kommer nog att bli aporna, för hon älskar Nicke Nyfiken just nu.

Men tänk om barnen är sjuka nästa helg när denna enda autismanpassade delfin-föreställning ska äga rum? Den tanken har jag inte haft på hela tiden förrän nu...

1 kommentar:

Anonym sa...

Det låter roligt att åka till Kolmården. Om ni åker safarin med bilen, så stanna inte för att klappa lejonen. Dom har ingen humor.
Ha en trevlig dag.