onsdag, december 28, 2005

Otur

I år har vi verkligen haft otur med ljusslingorna. På juldagen "dog" ljusslingan till julgranen. Antagligen en lampa som gått, men det är lite knepigt att leta trasig lampa i en ljusslinga som sitter i granen märkte vi, så nu står den där vacker och påklädd, men inte upplyst.

I morse när jag klev upp hade ljusslingan runt dörren i vardagsrummet slocknad. Det är en sån där slinga med många små stjärnor i. Nu lyser kanske 3 stycken.

Jag tror det är ett tecken till mig att det är dags att slänga ut granen och ta ner julpyntet. Granen har blivit "omklädd" några gånger och det ligger julgranskulor lite här och där i huset som barn och katter kastat runt. (Det var länge sedan vi hade glaskulor) Och ska jag vara ärlig så vore det skönt att få undan julpyntet också. Nu är det krokus och tulpan jag vill se, inte jultomtar och glitter.

Men barnens julpynt får vara kvar. Det är det finaste jag sett på länge!

1 kommentar:

Elin i Björken sa...

När vi väl började ta ner ljusslingan med alla stjärnorna vi har över vardagsrumsdörren började de plötsligt lysa igen. Lite lustigt...

Sedan klädde vi av granen till min vackra skönsång: "Nu är glada julen slut, slut slut.." När vi kom till sista momentet av avklädningen började plötsligt lamporna att lysa igen. Men då åkte granen ut i alla fall!