söndag, december 25, 2005

En magisk promenad

Mätta och stinna efter julmaten fick Storasyster och jag för oss att vi skulle ut och promenera. Munderade med reflexvästar, pannlampor, vantar och halsdukar klafsade vi iväg längst med Fyllestigen. Natten var stjärnklar och ute på landet där vi bor ser man hur många stjärnor som helst eftersom det inte finns några gatlyktor som stör.

I somras hade vi två tomtar längst med början av stigen, numera är det nog ett hundratal tomtar ända fram till stora hästgården på andra sidan skogen. Vi har satt ut ungefär 10-15 tomtar, resten har grannskapet bidragit med.

Plötsligt när vi går längst med stigen ser vi två paket ligga längst med en av våra tomtar. De var adresserade till "pojken i huset bredvid från tomten" och "flickan i huset bredvid från tomten". Tänk vad roligt!

Lite längre fram längst med stigen ser vi ett svagt fladdrande sken. Vad är det? Det är ju flera hundra meter till hästgården på andra sidan skogen. Under en stor gran står en röd tomtelykta och lyser. I granen hänger två tomteluvor och fladdrar i vinden... Vad är det som har hänt här? Varken jag eller Storasyster har en aning, men gissa om det kändes spännande och pirrigt. Det var som att vara barn igen.

Inga kommentarer: