lördag, oktober 18, 2008

Mycket ska man höra innan öronen faller av

Jenny McCarthy har botat sin sons autism med mat.

Läs själva på Aftonbladet.se.

Men jag är glad att sonen blivit bättre.

8 kommentarer:

Fredrik sa...

hon tillhör kretsen som säger att autism uppkommer efter vaccinering och botas genom att utesluta gluten och mjölk. Är det så enkelt så är det ingen tvekan om vem som ska ha nobelpriset nästa år.

Anonym sa...

Så enkelt är det inte, men gräv lite i det så lär du få veta mer än ynka 20 rader i aftonbladet... Det finns mycket fler samband än de flesta vill veta. Man ska inte döma när man har noll koll och intresse för innehållet...

Anonym sa...

Det är inte alls konstigt. Kosten orsakar många autoimmuna sjukdomar. Det finns andra rapporter om folk som blivit friska från MS t.ex. Jag själv har sluppit allergier, som många andra.

Jag förklarar teorin bakom och varför det funkar på min blogg:
http://marianova.com/users/kebabbert/blog

Fredrik sa...

jag tror nog jag har lite koll...och jag har grävt en hel del i den där biten för min egen sons räkning....men för all del, Jag låter alla hitta sina egna vägar. Jag ska inte döma ut henne. Har hon hitta sin väg så är det väl bra., Men "botar" man autism så tycker jag att man är värd ett nobelpris
Eller vad säger du, ANONYM ?

Fredrik sa...

Nästa anonym: Jovisst, mat kan orsaka mycket obehag, men autism är ingen autoimmun sjukdom..det är ett funktionshinder..
Observera att jag inte ifrågasätter riktighen i att mat påverkar, och att man kan förbättra sig genom att anpassa kost : men när man säger sig bota kroniska tillstånd som autism och MS då är man - enligt mig - ute på hal is...
Fredrik, pappa till pojke med Infantil Autism

Unknown sa...

Att sträcka sig så långt som till att ”bota” är kanske lite väl, men jag tycker att man ska vara öppen för alla möjligheter. Det kan alltid finnas något som hjälper ett litet steg och mår man dåligt är också ett litet steg ett viktigt steg. Fråga mig som kämpat med migrän hela mitt liv.

Elin i Björken sa...

Ja, det är ordet "bota" jag mest reagerar mot.

Som autistförälder är man så desperat och det finns ingen högre önskan än att barnen ska ha samma förutsättningar till ett bra liv som andra "vanliga" barn.

Därför tror jag att många kan luras att tro på lite av varje i hopp om att autistbarnen ska bli som "vanliga" barn.

Unknown sa...

Fast, även i migränvärlden kan en del resonera som att de blir "lurade". Så har jag aldrig tänkt. Jag har bara gett mig fanken på att jag ska snoka runt och testa olika medel och metoder i syfte att jag ska må bättre.

För min del är det ingen som helst skillnad i effekt vad gäller godkända läkemedel eller alternativ. Det är några grejor ur vardera lägret som haft effekt, men ingen ska komma och påstå att den Socialstyrelsegodkända sidan på något sätt ger bättre resultat. Det är precis lika mycket som inte fungerar av det "godkända".