fredag, mars 28, 2008

Ponera

Ponera att
  • Ni har ett autistiskt barn på korttidshem
  • Korttidshemmet är det korttidshem som Uppdrag granskning och Debatt belyser
  • Ni ringer till korttidshemmets föreståndare och vill ha ett möte eftersom personalens berättelser inte stämmer överrens i de telefonsamtal, kontaktböcker och personliga möten som föräldrar och personal haft. (En vistelse för barnet kan bli berättat i tre versioner som nödvändigtvis inte stämmer överrens.)
  • Vid det mötet på korttidshemmet vill läsa all dokumentation kring ert barn som är i 8-årsåldern, men får till svar att det kanske inte går att ordna för det finns arbetsmaterial som man inte lämnar ut.
  • Ni ifrågasätter varför ni, som föräldrar till ett autistiskt barn som är helt utan verbalt språk, inte får del av ALLT han upplever på korttidshemmet inte får läsa allt men får till svar igen att det är arbetsmaterial som inte lämnas ut.
  • Ni ringer till kommunjuristen och frågar om korttidshemmet agerar korrekt
  • Kommunjuristen bekräftar att det kan finnas arbetsmaterial som inte lämnas ut
  • Kommunjuristen inte kan säga exakt vad arbetsmaterialet kan vara

Där är vi nu...

Tills att mötet är genomfört tänker vi inte låta vår kille tillbringa en timme på korttidshemmet.

5 kommentarer:

Jeez sa...

Det är ju helt galet! Arbetsmaterial skulle alltså (min tolkning) vara saker (händelser, åsikter) personal skriver ner utan att behöva stå för det sedan... suspekt...

Anonym sa...

Va´?! Vadå arbetsmaterial ? Är inte allt som skrivs ner om ett barn något man står för ? och som självfallet vårdnadshavare ska ha rätt att se. Det är ju er son det gäller. Borde man inte vara extra tillmötesgående efter tv-programmen ? Jag fattar ingenting...

Anonym sa...

Detta är så vansinnigt att man har inga ord för kommentar. MAN MÅSTE HA RÄTT TILL ALL INFORMATION FRÅN HEMMET OM MAN SOM FÖRÄLDER VILL SE ALLT.

Unknown sa...

Det här med tystnadsplikt är jäkligt lurigt ibland tycker jag. Är det något sådant som ligger bakom att ni inte får se arbetsmaterialet eller?

Jag håller tummarna för att det kommer en lösning på den här vansinniga och obegripliga situationen.

Elin i Björken sa...

Men oavsett tystnadsplikt så ska väl vi som föräldrar få del av vad som händer kring vår son på korttids? Det känns helt galet, detta.

Ja, det är verkligen en knepig situation.