lördag, mars 22, 2008

Ny hobby

Gubben har för tillfället dämpat sin World of Warcraft-besatthet. Men som ni alla vet är summan av lasterna konstant. Vad är det då han ersatt sitt spelande med?

Jo, han har fått nys på nåt som heter geocaching. Känner ni till det? Jag hade aldrig hört talas om det, men kan förstå att det är lite spännande.

Det går ut på att med hjälp av sin GPS-kompis ge sig ut och leta "skatter" som andra lagt ut och gömt. Skatterna kan bestå av små meddelanden, några småsaker eller nåt annat som kan locka.

Igår hittade Gubben en "skatt" med ett geocach-mynt från australien. Det tyckte till och med jag var lite häftigt.

Det fiffiga i kråksången är att Gubben får motion när han är ute och letar: Nytta och nöje i samma paket.

5 kommentarer:

Jeez sa...

Det funkar väldigt bra med barn också! Min make OCH vår 4åring är helsålda!

Elin i Björken sa...

Gubben har med sig Lillkillen. Lillkille (8 år igår) förstår inte alls vad de gör, men han gillar att åka iväg på äventyr, så han klagar inte.

Men jag inser ju nu att det inte är en billig hobby. Bilåkande hit och dit drar en hel del på bensinkontot.

Jeez sa...

Skattjakt är ju alltid kul! Får han välja grejj att lämna i utbyte?

Ah, vi bor i Stockholm, så det blir inte så mycket bilåkning utan mer cykling eller buss/t-bana och mycket terränggående och smygande. Många ställen är ju där det finns mycket folk och då ska man visst vara osynlig...

Elin i Björken sa...

Gubben letar geocache mer i skog och terräng än i stan, så det blir bilåkande än så länge. Vi bor ju också 2 mil utanför Uppsala, så det är lite väl långt att cykla.

Anonym sa...

MEN. Jag har hört att i utlandet kan man hitta "riktiga" skatter. Alltså rätt mycket pengr, tom. Vänta bara när dom börjar åka till Australien eller USA. Då kan man snacka om utgifter!
Kram