måndag, mars 17, 2008

Chockerande

Idag fick vi ett brev från Uppsala Kommun. De vill förekomma ett inslag i Uppdrag Granskning som kollat upp händelser vid ett korttidshem för autister i Uppsala.

"TV-programmet Uppdrag Granskning har kontaktat Uppsala kommun för kommentar till händelser vid korttidshemmet åren 1999-2006 då en flicka vid hemmet vid flera tillfällen lades ner på golvet.

Uppsala kommun konstaterar att det funnits brister i uppföljning av det träningsprogram/arbetsmetod som användes runt flickan samt bristande stöd till personalen vid hemmet."

I dagens UNT finns också en notis:

"Uppsala kommun ber flicka om ursäkt

Uppsala kommun ber en funktionshindrad flicka och hennes familj om ursäkt för bristande behandling.

Under sju år, mellan 1999 och 2006, vistades flickan på ett av kommunens korttidsboenden, där hon vid minst ett 60-tal tillfällen brottades ned av personalen och hölls fast med ansiktet mot golvet. Flickan var tio år när det hela började.

Behandlingen fick hård kritik av länsstyrelsen i Uppsala län, som inte ansåg det acceptabelt att ta till sådana tvångsåtgärder slentrianmässigt och när det inte handlade om fara för liv och hälsa.

Nu erkänner kommunen att de brustit i behandlingen av flickan och att stödet till personalen var otillräckligt.Flickan vistas i dag på ett annat korttidsboende inom Uppsala kommun."

DET ÄR LILLKILLENS KORTTIDS SOM ÄR BESKRIVEN! DET ÄR PÅ LILLKILLENS KORTTIDSHEM MAN BEHANDLAT FLICKAN ILLA.

Kommer vi någonsin att få förtroende för personalen på Lillkillens korttidshem?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Usch, ja jag har hört om det där. Tur att man reder ut det i alla fall...

Anonym sa...

Uppsala kommun var ju med "Kalla fakta" också gällande pedofiler i skolorna. "Vi kan inte göra något just nu när förundersökning pågår". Personen var anställd bara 6 timmar. Vad kan hända på 6 timmar?"... jne. Otroligt!

Anonym sa...

Nu är det faktiskt så att det var föräldrarna som skrev under och godkännde tillsammans med personal från korttidshemmet och skolan att "nedläggning" var den metod som skulle användas vid flickans utbrott. Som jag har förstått har flickan aldrig heller blivit skadad på något sätt utav det utan att media (som vanligt!!!) gör tuppar av små fjädrar. Var kritiskt och tro inte allt som skrivs, media vill att folk ska reagera och känna saker, och det ser dom till att dom gör också till varje pris. Tex trakasserar både personal och barn vid hemmet. Dåligt av media!

Elin i Björken sa...

Fast när man har barn som vi har, som inte kan kommunicera vad som händer runt omkring har man som förälder ett extra ansvar att vara uppmärksam vad som händer runt barnet.

Nä, det är inte lätt att vara människa...

Maria Ericsson sa...

Får jag fråga vilket kortis det är? Är det samma som låter barnen rymma? I så fall ligger det i Rickomberga. Inte vill jag lämna där mitt barn som inte kan berätta om någon varit dum eller förstå att det är farligt att klättra över staketet.