söndag, mars 09, 2008

Livsfarlig ledare

Jag har sagt det förut: Det är otroligt farligt att välja in personer till makt på grunder att de ska lösa svåra problem väldigt lätt. President Bush är ett praktexempel.

Artikeln hämtad från UNT.se 080309

"Bush stoppar lag mot skendränkning

USA:s president George W Bush lägger in sitt veto mot ett lagförslag som förbjuder skendränkning och andra kontroversiella och brutala förhörsmetoder.

Förslaget har godkänts av kongressen.— Eftersom faran kvarstår måste vi försäkra oss om att vår säkerhetstjänst har alla verktyg den behöver för att stoppa terroristerna. Lagförslaget skulle försvaga de livsviktiga verktygen, säger Bush enligt ett utdrag ur hans varje vecka återkommande radiotal som sänds på lördagen.Statens förhörsledare har utsatt tre män som gripits efter 11 septemberattackerna för skendränkning, enligt CIA-chefen Michael Hayden.Metoden har fördömts som olaglig tortyr av många kongressmedlemmar, av människorrättsgrupper och av andra länder.
Amerikanska arméns manual förbjuder skendränkning, waterboarding, och sju andra förhörsmetoder och enligt lagförslaget skulle samma regler gälla för CIA.— Det förslag som kongressen har skickat mig skulle inte förbjuda bara en särskild förhörsmetod, som en del har antytt. I stället skulle det avskaffa alla de alternativa metoder vi har utvecklat för att förhöra världens farligaste och mest våldsamma terrorister, säger Bush "

(Hade jag levt i tex Kina och kommenterat samma sak om Kinas ledning hade jag antaligen blivit hämtad och "försvunnit".

Yttrandefriheten är fantastisk! )

Inga kommentarer: