måndag, februari 25, 2008

Utvärdering

Som en del av er vet har jag under några år arbetat som projektledare för Access till Uppsala, ett projekt vars mål varit att hjälpa ungdomar med försörjningsstöd ut i självförsörjning.

Det har varit mycket lärorikt för mig och jag har fått så mycket kunskap om både det ena och det andra.

Här följer lite utdrag från vår externe utvärderare, ISIS Kvalitetsinstitut:

"Det finns mot denna bakgrund ingen anledning att ytterligare strö superlativer i detta avslu­tande omdö­me. Fakta i ärendet har redan talat sitt entydiga klarspråk – Access till Uppsala är en fram­gångs­hi­s­to­ria och sannolikt ett av de effektivaste projekt som genomförts. Där skola och arbetsförmedling tidigare i mångt och mycket och mer eller mindre misslyckats, där har Access lyckats."

"Access är en framgång inte bara för de ungdomar i Uppsala som har fått möjligheten att delta i programmet. Det är också en framgång för de arbetsgivare i Uppsala som har fått möjligheten att lösa sina rekryteringsproblem på ett effektivt sätt, samtidigt som de fått visa att de är be­red­da att ta sitt sam­hälls­ansvar. Men det är också en framgång för kom­munens ­innevånare. Access har helt enkelt varit en lönsam affär för Uppsala kommuns skattebetalare. "

Som ni förstår har jag haft mycket kompetenta medarbetare som också brunnit för att kunna göra skillnad för personer som står eller riskerar att stå inför ett utanförskap.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Det här är häftigt. Vilken succé! Grattis.

Elin i Björken sa...

Tack tack! :o)

Ja, det är häftigt. Men häftigast är känslan att man kan göra skillnad.

I dagarna skriver jag så det glöder på ett nytt projekt där vi ska OCN-ackreditera praktik. På fredag ska det vara klappat och klart för inskickning till Europeiska socialfonden.

Går det igenom får vi chansen att göra skillnad en gång till. :o)