måndag, februari 25, 2008

Religion

Religion är otroligt svårt att tala om utan att såra någon. Är det inte den ena så är det den andra som blir sårad.

Men jag kan inte låta bli att reagera på påvens senaste uttalande:

"Traditionell familj nyckeln till världsfred".
Påven Benediktus XVI gav sig – indirekt – på världens homo- och bisexuella i sitt traditionella nyårstal. Påven förklarade för folksamlingen att en traditionell familj, med en mamma och en pappa, var nyckeln till världsfred och att institutionen var ”outbytbar”.
– Det finns en direkt koppling mellan familj och världsfred. De som är emot den konstellationen – även omedvetet – försvårar för fred, sa påven, uppger AP


Hämtat från Aftonbladet.se 080225

Det påminner mig lite om en äldre dam som jag åkte buss med för någon tid sedan. Hon hade förklaringen till klimatförändringen i Sverige: Det var enligt henne invandringens fel.

Med dessa två förklaringar till världsproblem hoppas man att beslutsfattare är något bättre insatta och tar beslut som faktiskt leder till förbättring. Tyvärr misstänker jag att många av beslutsfattarna (om inte själva, så rådgivarna) har samma enkla lösningar till de svåra problem som ska lösas.

1 kommentar:

Anonym sa...

Efter att ha tillbringat tio dagar i Finland med idel lesbiska kvinnor vid pimpelhålet, kokandes kaffe på öppen eld, diskuterandes klimatförändringar och flyttfåglar badande bastu osv. osv. Ja, då blir man rakt förbannad då man ser dylika kommentarer från sliskiga påvar och korkade ledare.