söndag, oktober 14, 2007

Facebook

Jaha?

Det är min spontana reaktion till Facebook.

Vad ska man göra med det här då?

Någon vänlig själ får gärna förklara för mig.

2 kommentarer:

Anonym sa...

NEJ! Tänkte jag. Inte en till. Jeg vet ju inte ens hur f-n man kommer in i en sådan bok. NEJ! skrek jag även då du tvingade mig att lära mig hur man kommer ut på nätet. Dethär tycker jag är lättåtkomligt men... ja... vad vet jag.

Unknown sa...

Jag tycker att Facebooks sämsta egenskaper är att det utvecklas till en popularitetstävling där man samlar på Facebook-Friends och att det finns en massa sk applikations som gör att folk hela tiden skickar konstiga saker som öl, ägg, djur, förfrågan om att jämföra filmsmak etc etc. Några sådana är kul, men sen då? Lite för hög bokmärkesbytarvarning på den biten - samtidigt som det är mycket svårt att inte lägga till den ena applikationen efter den andra, för man vill inte vara oartig om nu någon vill ge en ett ägg, t.ex.

OCH det är för all del lite kul att ge bort ett ägg också. Men, så värst nyttigt? Nä.

En bra funktion i Facebook är Message-systemet där man får hela "mailandet" sparat i en tråd med just den person man har den med. Samlat på ett ställe. På så vis blir det enklare en e-post.

Lite kul är också statusuppdateringen där man kan se vad andra håller på med - OM de är duktiga på att fylla i sin status under dagarna.

Men mitt intryck är att de flesta som gått med i Facebook är synnerligen lågaktiva och i så fall är det mycket roligare att ha en blogg. Tycker jag.