söndag, november 13, 2005

Vinter kan komma!



På självaste fars dag har gubben varit ute och huggit ved så det ska räcka över vintern. (Veden är lagd i flera lager, så det är mer än vad det ser ut på bilden.)

Förra hösten, inför första snöovädret laddade vi upp med ved inomhus, vi satte på snöbladet på traktorn och förberedde på alla vis. När vi sedan gick och la oss på kvällen skrockade vi att "nu kan vinter komma" , "låt det snöa ordentligt" och "vi är förberedda!", etc. När vi nästa morgon gick ut för att skotta undan all snö som kommit under natten märkte vi att alla våra snöskyfflar var borta. De hade vi glömt i samband med flytten från stan. Det man kan lära sig av detta är: Ta inte ut segern i förskott, det finns alltid en snöskyffel man har glömt någon annanstans.

Apropå fars dag så firade vi gubben med pompa och ståt halv 6 i morse. Sedan gick jag och la mig igen för att få mig en sovmorgon. Någon måtta får det vara på firandet. ;o)

(Fast sanning å säga så gick gubben och spelade nåt dataspel, så han var inte så ledsen att han inte fick gå och lägga sig igen)

1 kommentar:

Elin i Björken sa...

Ni killar ska då alltid hålla ihop!