lördag, juli 25, 2009

Lergryta

Att laga mat i lergryta är en bortglömd konstart.

Det är ju så lätt!

Man slänger ner en ask körsbärstomater i botten, fyller på med lite kött och lite smålökar, champinjoner, grönsaker, vitlök och kryddor efter smak.

Jag hade i frysen en skvätt rödvin i en fryslåda (efter nån flaska som aldrig blev uppdrucken) och slängde i några matskedar rödvinsslush också.

Sen är det bara att slänga in allt i en kall ugn, sätta på ugnen och glömma bort maten till att det börjar lukta riktigt, riktigt gott.

Gubben går fram och tillbaka och frågar: "Är maten inte färdig snart?!"

2 kommentarer:

Anonym sa...

alldeles riktigt. så underbart gott, så lätt, utan fett (ja, man kanske skall ha fett nuförtifen) jag använder lergrytan jätteofta. mmm

Elin i Björken sa...

Det blev mycket gott.