Att laga mat i lergryta är en bortglömd konstart.
Det är ju så lätt!
Man slänger ner en ask körsbärstomater i botten, fyller på med lite kött och lite smålökar, champinjoner, grönsaker, vitlök och kryddor efter smak.
Jag hade i frysen en skvätt rödvin i en fryslåda (efter nån flaska som aldrig blev uppdrucken) och slängde i några matskedar rödvinsslush också.
Sen är det bara att slänga in allt i en kall ugn, sätta på ugnen och glömma bort maten till att det börjar lukta riktigt, riktigt gott.
Gubben går fram och tillbaka och frågar: "Är maten inte färdig snart?!"
lördag, juli 25, 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
alldeles riktigt. så underbart gott, så lätt, utan fett (ja, man kanske skall ha fett nuförtifen) jag använder lergrytan jätteofta. mmm
Det blev mycket gott.
Skicka en kommentar