torsdag, mars 02, 2006

kastrering

Jaha... att kastrera hankatter ska ju vara en enkel grej. En timme efter hemgång från veterinären bar det iväg igen, men denna gången till Ultunas akutmottagning. Elvis störtblödde och blev slö, det var inget att diskutera.

Väl framme på Ultuna blev vi informerade om att bara att vi gick in genom dörrarna kostade det 1500-2000 kronor eftersom det var jourtid. Det var inget att göra...

Sedan var det ju det här med att Elvis var i chock. Om han inte fick behandling så skulle han dö och fort måste vi ta beslut. Nu pratar vi ännu flera nollor.

Elvis är en bondkatt som vi förbarmat oss över eftersom gården där han är född vimlar av katter med mer eller mindre inavel. Om vi inte tagit hand om honom hade han antagligen blivit ihjälslagen, eller nåt. Svansen är trekvartlång, han är rejält kobent på bakbenen och han är definitivt knäpp/ointelligent.

När vi åkte hem var vi lättare... lättare i plånboken, men samtidigt lite glada. Nu är Elvis verkligen KUNG på Stenkastet. Han är i särklass vår dyraste katt.

I morgon får vi hämta hem honom och då får vi den slutgiltiga notan.

2 kommentarer:

Elin i Björken sa...

Usch! Hästar och veterinärbesök är oftast inte billiga historier, men ibland kändes det som om det var billigare besök än för mina katter jag hade även då.

Elin i Björken sa...

Nu sitter jag vid datorn och hör ända hit hur Elvis spinner. Han tycker nog det är skönt att komma hem!